Fjeldbæk

Fjeldbæk

FJELDBÆK BESTÅR AV: ØIVIN FJELD (sologitar) PER GUNNAR NORDBÆK (keyboards,12-str.gitar, banjo, mandolin, trekkspill, sang) MORTEN HANSEN (gitarer, sang) JAN OLAV NORDBÆK (bass, sang) ØIVIND KRISTIANSEN (trommer, sang) ØYSTEIN LARSEN (keyboards, sang)

Navnet FJELDBÆK er enkelt og greit satt sammen av navnet til tre av medlemmene, Øivin FJELDs etternavn og siste delen av navnet til brødrene NordBÆK.

FJELDBÆK har sin base i Fredrikstad og består av seks ringrever i den lokale musikkfloraen - lokale helter med lang fartstid i en rekke meget kjente østfoldband, som først i 2007 debuterte med albumet"Onsdagbok".

 

Albumet fikk gode omtaler og spesielt NRK falt for flere av de radiovennlige låtene på albumet.

 

Nesten fire-og-et-halvt år senere er FJELDBÆK tilbake med album nr. 2: "SEINT HJEM I KVELD". Besetningen er den samme, produsenten også. Og musikken? Skikkelig radiovennlig cross-over musikk i grenselandet rock/pop/viser/roots. Alle låtene er komponert av bandets egne, Morten Hansen og Per Gunnar Nordbæk."

 

SEINT HJEM I KVELD" er produsert av selveste KYRRE FRITZNER i FMV-Studio. Trenger du hjelp til å plassere produsenten, kan vi være behjelpelige med å informere om at han har produsert artister som De Lillos, Somebody's Darling, Number Seven Deli, Di Derre, Jan Eggum... For å nevne noen ytterst få.

 

Det skal også nevnes atFJELDBÆK s gitarist ØIVIN FJELD er viden om berømt og populær for å ha utviklet giss-gitaren! Et revolusjonerende strengeinstrument (mini-gitar med fantastisk fet lyd) som for lengst er tatt i bruk av gitarhelter som

Mark Knopfler, Albert Lee, Scotty Moore, Gary Moore, James Burton og Eric Clapton, selvfølgelig.

 

Utgivelser

Livet er ganske bra
Livet er ganske braUtgitt: 16.01.2016 Lytt i Spotify Lytt i Apple Music Bestill hos Skvis.no
Onsdagbok
OnsdagbokUtgitt: 09.05.2007 Lytt i Spotify Lytt i Apple Music