Bjørn Jens Kristiansen (Bjørn Jens)

Bjørn Jens Kristiansen (Bjørn Jens)

Bjørn Jens Kristiansen (født 1. juli 1958 i Sandnessjøen) er en country-sanger fra Sandnessjøen. Han benytter Bjørn Jens som sitt artistnavn, og er kjent fra flere utgivelser og internasjonale samarbeid. Bjørn Jens vokste opp i Sandnessjøen på Helgeland. I sine barndoms år var han en ivrig fotballspiller, og på 70-tallet var han en habil keeper i datidens andre-divisjon. Før han slo gjennom som musiker var han sjømann i utenriksfarten, som som mange av hans låter bærer preg av. Musikken har a

 

Karrieren

Albumet Mackøl og måsegg satte umiddelbart en standard for visene som han har fulgt opp med i årene som har fulgt. Flere av albumene er spilt inn i Nashville USA, og han har også hatt et nært samarbeid med amerikanske musikere i countrymiljøet. Han har hatt stor suksess med produsent Bob Babbit. Videre har han blant annet fått med seg den nå avdøde legenden Johnny Cash til å introdusere låten «Lille ville willy» på albumet 15 år med mackøl og måsegg. Det ryktes også at han har kontakt med Dolly Parton.[4]

Siden Bjørn Jens først og fremst er en liveartist, var det på sin plass at han i 1996 gav ut livealbumet Rastløs Blod. Her er mange av hans mest kjente låter samlet. Bjørn er et kjent og kjært innslag på mange puber i Norges land, og i hans hjemby, Sandnessjøen, er det et eget sted som på folkemunnet går under navnet "Bjørn Jens". Albumet De to første – Før det første fra 2004 er en samling med materiale før Mackøl og måsegg-albumet i '88. Albumet inneholder en rekke perler, blant annet "Godt i farta" og "Møt meg på Stokka".

Bjørn Jens' fanskare

Bjørn Jens fanskare har alltid vært trofast, mye av dette skyldes at artisten holder et par hundre konserter årlig. I rekord året 1991 holdt han svimlende 320 konserter. Albumene selger i snitt rundt 5000 eksemplarer.

Bjørn Jens' fanskare finner man hovedsakelig i området mellom Nord-Trøndelag og Troms. Størst er den på Helgeland, hvor artistens hjemby Sandnessjøen ligger. Fanskaren består av personer i alle aldersgrupper, og av begge kjønn. Selv om Bjørn Jens er country-artist fenger han også andre musikere. Sindre Olaisen fra Lovund er klassisk pianist, og henter inspirasjon fra Bjørn Jens-låter. Andre markante personer som tar fast plass ved Bjørns side er Nils Johan Jensen og Jacob Palmer Meland.

Bjørn Jens kan kategoriseres som et kult-fenomen, noe han ivaretar ved å holde god kontakt med publikum. Med sin folkelige og jordnære framtreden slår han godt an som visesanger i flere miljøer. På facebook teller Bjørn Jens fan-klubben cirka 500 medlemmer.

Utgivelser

Utmerkelser

Utgivelser